ACTUEEL

V&VN tegen integreren brandweer en ambulance

Het integreren van de brandweer en de ambulancezorg is een slecht idee. Dat stelt beroepsvereniging V&VN Ambulancezorg.

Bezuinigingsplannen

De vereniging reageert op besparingsplannen die brandweercommandant Elie van Strien van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) dinsdag wereldkundig maakte. De brandweer in de regio moet in totaal 4,2 miljoen bezuinigen.

Medische kennis

Volgens V&VN Ambulancezorg beschikken brandweermannen over te weinig medische kennis om ambulancepersoneel te kunnen vervangen. “Technisch gezien zou het besturen van een ambulance door een brandweerman, met de nodige opleiding en bijscholing, nog wel kunnen maar medisch en verpleegtechnisch gezien is er een wereld van verschil”, aldus voorzitter Albert van Eldik weten.

Overname takenpakket onwenselijk

V&VN Ambulancezorg is niet tegen samenwerking met de brandweer, maar vindt dat ambulancemedewerkers en brandweerlui niet volledig elkaars taken kunnen overnemen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top