HRM

FNV: NVZ respectloos tegen ziekenhuispersoneel

De FNV hekelt de afstandelijkheid van de NVZ in het cao-conflict. “Ik krijg er bijna tranen van in mijn ogen als ik zie hoe afzijdig ze zijn na de beëindiging van de onderhandelingen”, zegt FNV-bestuurder voor de zorg, Elise Merlijn: “Ze hebben zich ook niet laten zien bij onze eerste actie in Alkmaar. Het is zó respectloos tegenover het personeel!”

De NVZ zegt voorlopig geen pogingen te doen om de gesprekken met de vakbonden over een nieuwe cao weer op gang te brengen. “We wachten gewoon af”, zegt de woordvoerder. “Kern is dat we hun eisen gewoon niet kunnen betalen. Het zou tientallen miljoenen euro extra per jaar kosten. Dan zouden veel ziekenhuizen in de rode cijfers komen.”

Twee keer 5 procent

De ziekenhuizen deden in hun laatste voorstel van vorige maand een bod voor een driejarige cao met 3,25 procent loonsverhoging dit jaar, 2 procent volgend jaar en 2,5 procent in 2021. Bovendien zouden werknemers dit jaar onder meer een eenmalige uitkering krijgen van 500 euro en een toeslag krijgen voor bepaalde onregelmatige diensten. De FNV Zorg & Welzijn, NU’91, FBZ en CNV eisen een salarisverhoging van 5 procent voor zowel dit als volgend jaar.

Hoofdlijnenakkoord

Het irriteert de NVZ dat de bonden “niet eens naar ons eindbod hebben gekeken”, aldus de woordvoerder. “Maar het belangrijkste is dat we niet meer kúnnen betalen. Met ons laatste bod gaan we al over de nul procent groei heen uit het Hoofdlijnenakkoord dat we met het ministerie van VWS hebben gesloten.”

Nuance NVZ

NVZ nuanceert de impact van de recente stakingen/zondagsdiensten in de ziekenhuizen van onder meer Alkmaar en Assen. “Zo had zich bij Noordwest aanvankelijk veel meer personeel ingeschreven om mee te doen met de acties, maar hebben slechts 125 mensen het werk neergelegd. Ook in Assen deed relatief weinig personeel mee.”

Meer salaris

De NVZ wijst er op dat de ziekenhuizen de afgelopen jaren relatief grote loonsverhogingen hebben doorgevoerd. Terwijl werknemers in veel sectoren de afgelopen tien jaar financieel er weinig op vooruit gingen, kreeg het ziekenhuispersoneel er volgens de AWVN in dezelfde periode er in totaal 17 procent salaris bij.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Paul Koenders

5 juli 2019

Wil graag reageren op de nuancering van de NVZ. Kan Me voorstellen dat de NVZ graag wil geloven dat de actiebereidheid laag was in Alkmaar en Assen. In Alkmaar is deze in ieder geval hoog te noemen. De acties in Alkmaar werden bijna buiten proportioneel genoemd door werkgever dus van beperkte impact is geen sprake. Er had nog een veel grotere impact kunnen zijn als we alle afdelingen volledig mee hadden laten doen die hadden gewild. Jammer dat de NVZ haar ogen sluit voor de werkelijke situatie.

Tanneke

5 juli 2019

Het bod van de nvz past inderdaad prima bij het hoofdlijnenakkoord maar is toch echt onder de inflatie. Personeel rent de zorg uit en gaat daarom zzp’en of een andere branch in, heb al velen het onderwijs in zien gaan.
De nvz is als een kat in het nauw om zich heen aan het krabbelen en probeert met die rare cijfers de acties onderuit te halen.
De actiebereidheid wordt bij de werknemers van de ziekenhuizen alleen maar groter door dit soort uitspraken van de nvz, bedankt!
Nvz, ga om tafel met onze bonden en wees niet zo star omdat jullie nu klem zitten in het hoofdlijnenakkoord.

Gerdina

7 juli 2019

Beste NVZ en Skipr lezers. 125 is niet weinig en gegeven de angstcultuur in ziekenhuizen zelfs heel goed te noemen op zo korte termijn.

Gerdina

7 juli 2019

Ga je geld maar in Den Haag halen bij Hugo? Die heeft het zo goed voor met de zorg toch?

Top