Gastvrijheid

Spaarne Gasthuis voegt zich bij rookvrije instellingen

Het Spaarne Gasthuis is met ingang van 1 oktober 2019 een rookvrij ziekenhuis. Zowel patiënten als medewerkers roken dan niet meer op de ziekenhuisterreinen. Binnen de gebouwen mocht dit al langer niet.

Het Spaarne Gasthuis verwijdert in aanloop naar 1 oktober alle rookpunten. Op de ziekenhuisterreinen komen borden te staan die aangeven dat het een rookvrij ziekenhuis is.

"Het Spaarne Gasthuis is een zorginstelling. Daar hoort een gezonde levensstijl bij, dus rookvrij voor zowel onze patiënten als medewerkers. Het ziekenhuis wil hierin een voorbeeldfunctie hebben. Het Spaarne Gasthuis sluit met ‘rookvrij’ aan op de maatschappelijke trend waarbij steeds meer organisaties het roken uitbannen. Het ziekenhuis onderschrijft hiermee de intentieverklaring ‘Maak de zorg rookvrij’ en wil de weg vrijmaken voor een rookvrije generatie", zo laat de organisatie weten.

Patiënten en medewerkers die met roken willen stoppen krijgen informatie over hoe zij dit kunnen aanpakken en bij wie zij daarvoor terecht kunnen.

Eerder maakten ook het Antoni van Leeuwenhoek, het St. Anna en het Bravis Ziekenhuis bekend volledig rookvrij te worden.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top