ACTUEEL

Nabestaanden willen vervolging arts afdwingen

Nabestaanden van een 58-jarige kankerpatiënte die na een behandeling in de Kliniek voor Preventieve Geneeskunde Berg en Bosch in Bilthoven proberen via de rechter in Arnhem het Openbaar Ministerie te dwingen tot vervolging van de Italiaanse arts Tullio Simoncini. Dat blijkt uit een reportage van Netwerk van woensdag 31 maart.

Seponeren rechtszaak

Vrijdag 26 maart heeft het OM de rechtszaak tegen Simoncini geseponeerd, omdat er geen oorzakelijk verband kan worden vastgesteld tussen de dood van de vrouw en de behandeling. De kankerpatiënte liet zich in 2007 meerdere malen inspuiten met natriumbicarbonaat. Vlak na de behandeling is zij overleden. Volgens Simoncini is kanker een schimmel die behandeld kan worden met natriumbicarbonaat. Het middel zou mensen ook kunnen genezen van de Mexicaanse griep. De arts is in 2006 in Italië veroordeeld voor dood door schuld.

Artikel 12-procedure

De nabestaanden zeggen in de uitzending van Netwerk te hopen dat een rechter via een artikel 12-procedure het OM alsnog gelast om tot vervolging over te gaan. Deze procedure is in 2007 door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en Stichting Skepsis gebruikt om het OM te dwingen de artsen van Sylvia Millecam te vervolgen.  De Vereniging tegen de Kwakzalverij betreurt het dat de familie van een andere overleden patiënte geen verdere stappen wil ondernemen tegen de arts.

Bekijk de reportage van Netwerk

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top