ACTUEEL

Medewerkerstevredenheid in ggz stijgt

Ggz-medewerkers zijn meer tevreden over hun werk dan een jaar eerder. De medewerkerstevredenheid is toegenomen van een 6,7 in 2008 naar een 7,2 in 2009. Ten opzichte van 2008 blijven medewerkers vaker graag werken binnen de ggz en zouden ze het ook meer aanraden bij anderen. Dat blijkt uit een medewerkersonderzoek uitgevoerd door Effectory.

Waardering

Het ggz-personeel voelt zich meer gewaardeerd dan voorheen, blijkt uit de rapportage van Effectory. Daarnaast vinden de medewerkers dat de ggz hen een uitdagende werkomgeving biedt, krijgen ze voldoende kansen om te doen waar ze goed in zijn en worden zij gesteund door leidinggevenden in hun persoonlijke ontwikkeling. De sector moet ook werken aan een aantal punten. Zo is er onvoldoende gescoord op een gevoel van trots onder de medewerkers en moet er meer vertrouwen komen  in de leiding van de organisatie.

Toename agressie

Uit de rapportage blijkt ook dat procentueel gezien meer medewerkers in aanraking komen met agressie. In 2008 was bijna tachtig procent van de medewerkers nog nooit met geweld bedreigd, in 2009 was al ruim dertig procent in aanraking geweest met geweldsbedreigingen. Ook het percentage mensen dat wel eens is uitgescholen tijdens het werk is toegenomen: van ruim 35 procent in 2008 naar bijna veertig procent in 2009.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top