Finance

Tiel wil meer regie over de zorg

Tiel wil met minder zorgaanbieders gaan werken om betere afspraken te kunnen maken en meer grip te krijgen op sturing en kwaliteit. De gemeente wil hiermee de kosten voor specialistische, tweedelijnszorg drukken. Dat meldt het AD.

De gemeente wil in 2023 1,8 miljoen euro minder besteden aan specialistische, tweedelijns zorg. De helft van die bezuiniging moet ten goede komen aan preventieve maatregelen en eerstelijnszorg, waardoor inwoners minder vaak moeten doen op de tweedelijnszorg. 

Keuzevrijheid

Uit diverse onderzoeken bleek dat de gemeente meer regie kan krijgen op de zorg door het aantal zorgaanbieders te verminderen. Dat zijn er momenteel meer dan tweehonderd. De gemeente wilde de keuzevrijheid voor inwoners zo groot mogelijk maken. Wethouder financiën Marcel Melissen zei tegen het AD dat de gemeente nu gaat onderzoeken of ze de zorg weer zelf gaat inkopen. 

Sociale Poort

Naast het inperken van het aantal zorgaanbieders wil Tiel een 'Sociale Poort' oprichten, een portaal waar voor inwoners met een zorgvraag naar een passende zorgaanbieder wordt gezocht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top