Finance

LHV laakt eigen bijdrage voor huisarts

Een eigen bijdrage van vijf euro voor de huisarts levert niets op, stelt Steven van Eijck, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).  Van Eijck reageert hiermee op de eerste uitgelekte voorstellen van de ambtelijke werkgroepen.

Contraproductieve maatregel

Van Eijck noemt de eigen bijdrage een ‘onzalig plan’. Volgens de LHV zal de maatregel contraproductief werken. Door de eigen bijdrage zouden mensen langer wachten om naar de huisarts te gaan waardoor de klachten mogelijk onnodig verergeren. Dit leidt tot duurdere ingrepen. Daarnaast treft de maatregel de zwakkeren van de samenleving, vindt Van Eijck.

Verhoging eigen risico

Een verhoging van het eigen risico naar 775 euro is volgens Van Eijck niet wenselijk. Vooral mensen die veel zorg nodig hebben, zoals ouderen en chronisch zieken, worden door de maatregel geraakt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top