ACTUEEL

BeterKeten reikt weer subsidies wetenschappelijk onderzoek uit

De vier ziekenhuizen van de BeterKeten investeren voor de derde keer in gezamenlijke promotietrajecten. Hierin wordt de kennis en expertise van de topklinische ziekenhuizen Albert Schweitzer ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland en Maasstad Ziekenhuis gebundeld worden met het academische Erasmus MC. Ook de andere ziekenhuizen uit de regio worden betrokken bij de onderzoeken.

Marlise Schouten, directeur BeterKeten, reikte onlangs namens het bestuur de cheques uit aan de onderzoekers. Janet de Beukelaar (Albert Schweitzer ziekenhuis), Peter Sillevis Smitt (Erasmus MC) en Beatrijs Wokke  Erasmus MC) doen onderzoek naar immunologische therapie bij patiënten met Primair Progressieve Multiple Sclerose.

Jasper Kappen (Franciscus Gasthuis & Vlietland), Gert Jan. Braunstahl (Franciscus Gasthuis & Vlietland) en Liesbeth van Rossum (MC) doen onderzoek naar het effect van afbouw van inhalatiecorticosteroïden bij astmapatiënten met obesitas op astmacontrole en kwaliteit van leven.

Tot slot gaat een deel van de subsidie naar de BRAVOO!-studie: Betere herkenning van Reactieve Artritis bij kinderen ter Voorkoming van Overbehandeling en Onnodige zorgconsumptie. Deze studie staat onder leiding van Xandra van den Tweel (Maasstad Ziekenhuis), Sylvia Kamphuis (Erasmus MC) en Annemarie van Rossum (Erasmus MC).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top