ACTUEEL

KNMG neemt stelling tegen hoger eigen risico

Een hoger eigen risico van 775 euro in de gezondheidszorg leidt tot administratieve rompslomp en lastenverzwaringen elders, en levert daardoor per saldo geen besparing op. Dat stelt artsenorganisatie KNMG donderdag in een reactie op de bezuinigingsvoorstellen van departementale werkgroepen.

Nepbezuiniging

Hetzelfde geldt volgens KNMG voor een eigen bijdrage van 5 euro voor elk huisartsenconsult. Dat voorstel werpt bovendien “een onaanvaardbare drempel op voor de toegankelijkheid van de zorg”. KNMG vreest dat mensen straks langer wachten voor zij naar de huisarts gaan. Dat is slecht voor de volksgezondheid en kost juist extra geld.

AWBZ te hoge kostenpost

KNMG is het met de ambtenaren eens dat de AWBZ een te hoge kostenpost is. Maar botweg bezuinigen op de volksverzekering voor met name chronisch zieken en gehandicapten, treft vooral de kwetsbaren in de samenleving, waarschuwt de artsenorganisatie. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top