ACTUEEL

Deskundige zuivert Twentse chirurg van blaam

De Twentse chirurg S. Rakic heeft geen verwijtbare fouten gemaakt. Dat blijkt uit een onderzoek van een externe deskundige, heeft Ziekenhuisgroep Twente donderdag gemeld.

Chirurg in opspraak

Rakic werkt al jaren voor ZGT in het ziekenhuis in Almelo. Hij raakte in opspraak toen bekend werd dat het ziekenhuis in vijf jaar tijd vijf schadeclaims had binnengekregen van patiënten die door Rakic waren geopereerd.

'Chirurg was correct'

Het ziekenhuisbestuur schakelde eind vorig jaar chirurg en hoogleraar Ivo Broeders in om de zaak te onderzoeken. Zijn conclusie is dat het medisch handelen van de maag-, lever- en darmchirurg professioneel correct is geweest. “Wij menen dat de chirurg zich door deze uitkomsten gerehabiliteerd kan voelen”, aldus ZGT.

Schadeclaims

Het betekent niet dat hiermee de schadeclaims van de baan zijn. Dat is een zaak van de verzekeraar en de advocaten van de patiënten, aldus een woordvoerder van ZGT. Het ziekenhuis heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte gesteld van de rapportage. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top