HRM

Maastricht UMC+ introduceert mantelzorgacademie

Het Maastricht UMC+ wil dat patiënten en hun eventuele mantelzorgers beter voorbereid zijn op een snelle en verantwoorde terugkeer naar huis. Hiertoe heeft het ziekenhuis een 'mantelzorgacademie' opgezet.

Patiënten en mantelzorgers leren binnen de academie bepaalde eenvoudige medische handelingen zelf te verrichten, bijvoorbeeld het druppelen van ogen, wondverzorging en zelf injecties toedienen. Er zal op termijn ook een mantelzorginloopcafé komen, waar patiënten en mantelzorgers snel en zonder drempels terecht kunnen met hun vragen. 

Tot voor kort moesten instructies aan patiënten en mantelzorgers tussen de bedrijven door worden gegeven op verpleegafdelingen, schrijft het Maastricht UMC+. Het kwam ook voor dat het er bij inschoot om de instructies te geven, waardoor patiënten langer in het ziekenhuis verbleven dan nodig of opnieuw moesten worden opgenomen omdat zaken thuis niet goed geregeld waren. De mantelzorgacademie past bovendien goed binnen het beleid van de overheid om ouderen langer thuis te laten wonen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top