ACTUEEL

Eindhoven treft noodmaatregel om Wmo-zorg te waarborgen

De gemeente Eindhoven haalt Eindhovenaren die al een tijd wachten op een herindicatie en hun zorgverleners uit de onzekerheid. Ze krijgen garantie dat de rekeningen van verleende zorg zullen gewoon worden betaald.

Het servicebureau van de gemeente Eindhoven heeft een achterstand wat betreft het herbeoordelen van het rercht op wmo-zorg. Dit zorgt voor veel onzekerheid bij hulpbehoevenden en zorgverleners. Voor hulpbehoevenden omdat ze niet weten waar ze aan toe zijn; voor zorgverleners omdat ze misschien onterecht zorg hebben verleend en hun rekeningen niet betaald krijgen. 

Kleine risico's 

"In de praktijk blijkt dat de meeste mensen die zorg krijgen ook na een herindicatie hun zorg behouden", zegt een woordvoerder van het college van burgemeester en wethouders tegen het Eindhovens Dagblad. "De risico's zijn zowel voor zorgverleners als voor de cliënten klein. Maar omdat er bij beide partijen sprake is van onrust wil het college die met deze maatregel wegnemen."

CarePower

Het invoeren van de maatregel betekent dat de cliënten van zorginstelling CarePower weer zorg krijgen. De instelling besloot vorige week de begeleiding van zeven cliënten met psychische stoornissen in Eindhoven te stoppen omdat hun wmo-beschikkingen al een tijd waren verlopen. 

De gemeente Eindhoven had het servicebureau ingesteld om de overschrijding van wmo-kosten in te dammen. Het servicebureau moet WIJeindhoven toestemming geven om beschikkingen te honoreren. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top