ACTUEEL

Amsterdam krijgt ‘medicijnenbank’ voor armen

De Voedselbank in Amsterdam introduceert in ‘medicijnenbank’ in de hoofdstad in samenwerking met kerken en artsen. Bij de ‘medicijnenbank’ kunnen mensen met weinig geld gratis of goedkope medicijnen krijgen. Dat meldt het NRC.

Medicijnenfonds

De initiatiefnemers hebben een medicijnenfonds opgezet. Dit fonds vergoedt medicijnen voor ondermeer illegalen, daklozen, onverzekerde immigranten en mensen met een kleine uitkering, weet het NRC. Het fonds voorziet recepten van een arts van de hulporganisatie voor daklozen Kruispost van een stempel waarna de patiënt de medicijnen kan halen bij een apotheek.

De medicijnen hopen de initiatiefnemers te krijgen van ziekenhuizen en apotheken in Amsterdam.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Grassnick

10 januari 2011

Schandalig dat wij zover moeten om armoebanken moet vragen om hulp , en dat de Regering daar totaal niks aan doet, de armoede van bepaalde groep is in feite te danken aan de regering.
Meestal is het de groep met een ww en soos uitkering.
De regering smijt met geld, naar ontwikkelings landen, noodhulp aan landen , mooi gebaar maar de armoede laten ze barsten , ja zo ook de goede doelen laten ze eerst wat in hun eigen land doen aan de armoede .
Het is net een vergelijk van een reis bureau, het mooie kant laten zien van een vacantieland, en de andere kant liever niet in beeld.

Ik vind als dat medicijnen goed wordt gecontroleerd moet het kunnen.
Ik ben een man van 60 en alleenstaande en heb een ww-uitkering en met toeslagen erbij kom ik op rond de € 870,00 per maand.
De Advies Shuldbemiddeling van de Sociale Dienst is al 1 jaar bezig om een schuldsanering rond te krijgen , maar enkele deurwaarders willen niet aan meewerken, dus zal het op WSNP neerkomen.
Ik krijg dan € 50,00 per week mij premie ziekenfonds is omhoog gegaan, naar € 117,00 en nu per 1 januarie , gaan ook de medicijnen antie depressieve wat ik jaren kreeg via de huisarts dat moet je nu zelf gaan bekostigen.
Nog even dan wordt alle medicijn die je nodig heb, die zul je dan zelf moeten bekostigen.
Ik zelf kan dat niet meer bekostigen , en ik als de kans krijgt om aan die medicijnen te komen als het nog in de verpakking zit, houdt ik mij aanbevolen.
Wat een ander denkt of zegt, ach zij hebben die probleem , laat het hun bespaart blijven.hun leven is niet te verglijken mijn problemen.

Top