ACTUEEL

Zorg snelst groeiende sector in Rotterdam

De zorgeconomie in Rotterdam groeit in 2011 naar verwachting met 3,2 procent. De gezondheidszorgeconomie is hiermee de snelst groeiende sector in de stad. Dat becijfert de gemeente Rotterdam in het jaarverslag van het stedelijk programma Economische ontwikkeling Rotterdamse gezondheidszorg.

Speerpunt

Volgens wethouder Hans Vervat (Economie) toont de groei aan dat de keuze voor de ontwikkeling van de zorgeconomie tot economisch speerpunt een juiste is. “De Rotterdamse gezondheidszorgeconomie is met ruim 56 duizend arbeidsplaatsen en een geschatte omzet van 2,5 miljard momenteel de tweede grootste economische sector na de zakelijke dienstverlening,” aldus Vervat.

Vier procent groei

Begin 2009 waren er bijna 57 duizend mensen werkzaam in de sector, die daarmee bijna achttien procent van de werkgelegenheid in Rotterdam vertegenwoordigt. Dit is vier procent meer dan in 200. In 2009 steeg het aantal bedrijfsvestigingen in de zorg met 175, terwijl in de meeste andere bedrijfstakken het aantal vestigingen daalde. Daarnaast staan in de top 25 van grootste werkgevers in de regio negen zorginstellingen.

Innovatie

De gemeente maakte het afgelopen jaar 1 miljoen euro vrij voor het aanjagen van de gezondheidszorgeconomie. Afgelopen jaar werd een aantal belangrijke mijlpalen bereikt. Zo werd het Zorgportaal Rijnmond gelanceerd. Dit is een internetportaal waarmee zorgaanbieders en burgers onder andere medische gegevens kunnen uitwisselen en zorg op afstand wordt gefaciliteerd.

Medical Delta

Ook trad de gemeente Rotterdam toe tot Medical Delta, een samenwerkingsverband tussen de Technische Universiteit Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, de academische ziekenhuizen in Leiden, Delft en Rotterdam, de respectievelijke gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Met de Medical Delta willen de betrokken partijen innovatie op het gebied van zorg vergroten, onderzoek stimuleren en de gezamenlijk nieuwe medische technologieën ontwikkelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top