ACTUEEL

Koepelorganisatie zorgboeren pleit voor transparantie

Er moet snel een duidelijke scheiding komen tussen zorgboerderijen en andere zorgbedrijven, vindt koepelorganisatie Verenigde Zorgboeren. Aanleiding voor het besluit van de vereniging zijn de misstanden bij bedrijven die zich ten onrechte zorgboerderij noemen. Dat meldt RTV Drenthe.

Eisen zorgboerderijen

Zorgbedrijven die meer doen dan alleen dagbesteding moeten een andere naam krijgen. Daarnaast moet er voor deze bedrijven een strenger kwaliteitsregime komen. Volgens Verenigde Zorgboeren zijn er te veel kleinschalige zorginstellingen op het platteland die zich ten onrechte zorgboerderij noemen. De in opspraak geraakte zorginstellingen Diogenes en Huize Shelomi zijn bijvoorbeeld geen zorgboerderijen, maar zij hanteren wel die naam. En dat is, volgens de vereniging, schadelijk voor de echte zorgboeren.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top