ACTUEEL

Bayer: geen sprake van schikking rond 'kankerverwekkend' Roundup

Bayer heeft geen voorstel gedaan om tot een schikking te komen in duizenden Amerikaanse rechtszaken wegens de onkruidverdelger Roundup. Dat heeft de speciaal aangestelde bemiddelaar in de zaak laten weten. Eerder meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat Bayer bereid zou zijn de kwestie voor 8 miljard dollar af te kopen.

In totaal lopen in de Verenigde Staten ruim 18.000 rechtszaken wegens Roundup, aangespannen door mensen die zeggen kanker te hebben gekregen van de onkruidbestrijder. Bayer, dat het middel via de overname van Monsanto in handen kreeg, stelde eerder al een speciale bemiddelaar aan om onderhandelingen tussen beide kampen in goede banen te leiden.

Die onderhandelingen vinden op dit moment plaats. Volgens mediator Ken Feinberg is tijdens de gesprekken totaal nog niet gesproken over compensatie. Bayer werd in eerdere rechtszaken rond Roundup al veroordeeld tot het betalen van miljoenen dollars aan schadevergoedingen. Tot dusver heeft het bedrijf altijd volgehouden dat middel veilig voor gebruik is. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

14 augustus 2019

De media staat wereldwijd bol van de effecten van de intensieve landbouw methode met tonnen aan pesticiden . Insecten leggen massaal het loodje. Het bodemleven is zo aangetast , dat grond transplantatie soms de enige optie is om gewassen te laten groeien . Bayer en Monsanto wereldwijd de veroorzakers van zeer veel schade voor mens en milieu . Uitkomsten en rapporten worden gemanipuleerd .
Overheden CDA binnen en buiten de EU worden eveneens gemanipuleerd en kiezen voor het grote geld .
Het is al jaren bekent dat het gebruik van o.a Roundup en vele door Bayer en Monsanto ontwikkelde pesticiden kanker verwekend is . Nog steeds vallen er slachtoffers in Vietnam door het gebruik van het ontbladerings middel wat destijds is gebruik in Vietnam oorlog in de jaren 60/65

Top