ACTUEEL

Maasstad moet 7 miljoen aan zorgkosten zelf betalen

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam verwacht dit jaar zeven miljoen euro aan zorgkosten uit eigen zak te moeten betalen, meldt het Algemeen Dagblad. Er dreigt geen patiëntenstop.

Volgens de krant stijgen de zorgkosten van het Maasstad naar verwachting met twee procent, omdat de veelal oudere patiënten met meer aandoeningen in het ziekenhuis terecht komen en ingewikkelde zorg nodig hebben. 

Bestuurder Peter Langenbach zei tegen het AD: "Ik vind dat patiënten altijd bij ons als acuut ziekenhuis terecht moeten kunnen, maar ik moet ook denken aan de financiële toekomst van het ziekenhuis." Anders dan het Ikazia heeft het Maasstad bij VGZ-verzekerden met een naturapolis wél een doorleverpllicht. 

In 2018 viel de winst van het Rotterdamse ziekenhuis met 9,3 miljoen euro hoger uit dan begroot, dat zou zijn gerealiseerd door scherp te blijven op de kosten en uitgaven. 

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Richard Jansen

13 augustus 2019

Een onbeperkte doorleverplicht lijkt me juridisch volstrekt onhoudbaar. Je kan een zorgaanbieder niet verantwoordelijk houden voor het tekort aan ingekochte zorg bij een andere aanbieder. Zeker nu VGZ publiekelijk heeft toegegeven bewust te weinig zorg in te kopen, zou het Maasstad een goede claim bij de verzekeraar kunnen neerleggen.

Immers, bewust te weinig zorg inkopen bij het Ikazia kon niet anders dan nadelig uitpakken voor het Maasstad, nu zij een doorleverplicht heeft. Tenzij VGZ open kaart heeft gespeeld en tegen het Maasstad gezegd heeft dat zij ook een deel van de patiënten van het Ikazia moest gaan bedienen....

Jaap van den Heuvel

14 augustus 2019

Hier moet echter ook gekeken worden naar het prijsniveau. Een extra winst van 9,2 miljoen is best wel veel. En bij Ikazia letten ze ook echt wel op de kosten. Dus graag alle prijzen op het internet. Dan weten we wat er echt aan de hand is.

Jaap van den Heuvel

14 augustus 2019

Verder is het bij een stijgende zorgvraag ook interessant wie de budgetten van het Havenziekenhuis heeft gekregen.

Top