ACTUEEL

Klink onderzoekt meldpunt gehandicaptenzorg

Demissionair minister Ab Klink van VWS bekijkt of er een meldpunt moet komen voor mensen die zich zorgen maken over de zorg aan een verstandelijk gehandicapt familielid in een instelling. Klink heeft die toezegging donderdag  gedaan in een debat met de Tweede Kamer.

Onafhankelijk meldpunt

Onder meer SP en VVD wilden een onafhankelijk meldpunt buiten de zorginstelling. Ongenoegen kan nu “blijven hangen” bij gebrek aan een vertrouwenspersoon en omdat het moeilijk is te klagen over mensen van wie een familielid 24 uur per dag afhankelijk is. Renske Leijten van de SP stelt: “Dit biedt perspectieven voor al die gehandicapten en verwanten die vinden dat de Inspectie hen in de kou laat staan.”

Klachtenbehandeling IGZ

Aanleiding van het debat was een kritisch rapport van de Nationale Ombudsman die eind 2009 stelde dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) te veel afging op informatie van de zorginstellingen en te weinig luisterde naar klachten en signalen van burgers.

In mei komt minister Klink met uitsluitsel of het meldpunt daadwerkelijk wordt ingevoerd. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top