ACTUEEL

SP wil bemoeienis van Klink bij cao VVT

Demissionair minister Ab Klink van VWS moet de werkgevers in de thuiszorg en ouderenzorg tot de orde roepen, stelt SP-Kamerlid Renske Leijten. De cao-onderhandelingen voor de VVT-sector zijn vastgelopen. Leijten wijt dit aan de houding van de werkgevers.

Bod afdwingen

Leijten wil dat de minister een beter bod afdwingt bij de werkgevers. De werkgevers bieden geen salarisverhoging, willen de extra leeftijdsuren afschaffen en eisen dat iedereen weer nachtdiensten gaat draaien. Leijten: “Dit jaagt mensen weg uit de zorg en maakt het niet populair om er te gaan werken. Ik vind dit onbegrijpelijk. Ze willen aan de ene kant de AOW-leeftijd verhogen om meer handen aan het bed te krijgen en aan de andere kant jagen we mensen de zorg uit door onmogelijke voorwaarden te stellen."

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top