ACTUEEL

Pfizer schikt in zelfmoordzaak Amerika

Farmaceut Pfizer Inc. heeft in Amerika een zaak geschikt waarbij een weduwe claimde dat het epilepsiemedicijn Neurontin heeft geleid tot de zelfmoord van haar man in 2002. Pfizer zou hebben nagelaten te waarschuwen voor de bijwerkingen van het medicijn. Dat meldt Wall Street Journal.

Risico op zelfmoord

Volgens de vrouw heeft Pfizer het medicijn gepromoot terwijl het niet was goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten. Pfizer zou hebben geweten dat er een risico op zelfmoord zou zijn, maar heeft niet gewaarschuwd.

Schikking

De partijen zijn tot een schikking gekomen. Het precieze bedrag is onduidelijk, naar schatting gaat het om minder dan 400.000 dollar. Pfizer laat in een persverklaring weten dat de organisatie een verweer heeft tegen alle beschuldigingen, maar dat ze hebben geschikt voor een bedrag lager dan de resterende proceskosten.

Meerdere rechtszaken

Volgens Wall Street Journal lopen er nog meer vergelijkbare rechtszaken tegen Pfizer waarbij Neurontin zou hebben geleid tot zelfmoord, pogingen tot zelfmoord en andere bijwerkingen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top