ACTUEEL

FIOD pakt eigenaren tandartspraktijken op

Opsporingsdienst FIOD heeft dinsdag 30 maart in Amsterdam twee eigenaren van tandartspraktijken opgepakt op verdenking van faillissementsfraude. De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten de verdachten in ieder geval twee weken vast te houden. Dat heeft het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt.

Meerdere tandartspraktijken

De verdachten zijn een 43-jarige man en zijn 39-jarige zus. Ze bezaten volgens het OM meerdere tandartspraktijken in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk. Ze gaven leiding aan de praktijken en huurden tandartsen in.

Faillissement

Het OM vermoedt dat zij klanten in de tandartspraktijken contant lieten betalen. Van dat geld leefden de verdachten. De twee zouden zo geld hebben onttrokken aan de boedel terwijl ze wisten dat een faillissement niet te voorkomen was. Schuldeisers zijn volgens het OM benadeeld voor ongeveer 2,3 miljoen euro.

Hennepkwekerij door tandartsen

De FIOD heeft twee doorzoekingen verricht in de woonhuizen van de verdachten in Amsterdam. Naast administratie zijn er ook kopieën van valse paspoorten in beslag genomen. Ook is er informatie gevonden over een loods, waar een hennepkwekerij werd aangetroffen. Ook nam de FIOD een Mercedes in beslag. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top