ACTUEEL

Patiënten leggen ervaring in ziekenhuis vast op film

Tergooiziekenhuizen in Hilversum gaat videocamera's uitdelen aan patiënten. Daarmee wil het ziekenhuis in beeld brengen hoe zij hun behandeling ervaren. Het is een proef op de afdeling cardiologie, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis vrijdag.

Luisteren naar patiënt

Cardioloog Paul de Milliano kwam op het idee, omdat beter luisteren naar patiënten steeds belangrijker wordt in de zorg. “We geven geen instructies mee. Mensen mogen alles filmen en zeker ook kritisch zijn”, legt de zegsvrouw uit. De gemonteerde filmpjes zullen op de website van de cardiologie-afdeling worden geplaatst, zodat andere patiënten ze eveneens kunnen bekijken.

Proef

De proef is begonnen met drie camera's die geregeld van eigenaar wisselen. Mogelijk wordt het project later uitgebreid naar andere afdelingen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Van Iperen

7 april 2010

Een uitstekend initiatief. Bejegening bepaalt voor 80% de kwaliteit van zorg voor de klant. En hierin valt nog veel te verbeteren. Onconventionele methoden zijn nodig om resultaten te boeken. Chapeau!

Theo van Iperen

Top