ACTUEEL

CIZ krijgt internationale waardering van AWBZ-experts

Acht internationale AWBZ-experts hebben grote waardering uitgesproken voor de onafhankelijkheid van de indicatiestellers van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Het CIZ voorkomt willekeur en de gemiddelde afhandelingtermijn is kort in vergelijking met die in de andere landen. Dit meldt Zorgmarkt.

Ervaringen indicatiestelling

De acht internationale AWBZ-experts, allen uit landen waar ook indicatiestelling voorkomt, wisselden op 24 en 25 maart 2010 ervaringen uit over de indicatiestelling van zorgvragende chronisch zieken en kwetsbare ouderen.

Aansluiting digitale dossiers

Als verbeterpunt noemen de experts het aansluiten van de CIZ-indicatiestelling op de digitale dossiers van de AWBZ-zorgaanbieders.  De ict sluit namelijk niet aan. De zorgaanbieders gebruiken meestal niet de ICF-classificatie die het CIZ hanteert. Lees meer op Zorgmarkt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top