ACTUEEL

Jos Spätjens treedt vervroegd terug

Bestuursvoorzitter Jos Spätjens van de Zorggroep Noord- en Midden-Limburg gaat op 1 januari 2011 met vervroegd pensioen. Het besluit van Spätjens om terug te treden volgt op een onderzoek van de raad van toezicht naar de personele continuïteit binnen de organisatie.

Continuïteit

Met de inventarisatie wil de raad van toezicht de continuïteit op sleutelposities binnen de Zorggroep Noord- en Midden-Limburg waarborgen. Die continuïteit is gezien de gemiddelde leeftijd van het management en de raad van bestuur alsmede de veranderingen binnen de sector en de Zorggroep niet vanzelfsprekend.

Tijdig

In dit kader van de inventarisatie heeft de raad van toezicht ook gesproken met bestuurders Jos Spätjens en Frank Rijnders. Op grond van hun beider leeftijd voorziet de raad van toezicht dat de raad van bestuur binnen vijf jaar volledig zal zijn vernieuwd. De raad van toezicht hecht er aan dat de wisselingen binnen de raad van bestuur gespreid plaatsvinden zodat er voldoende gelegenheid is om tijdig in de opvolging te kunnen voorzien.

Vervroegd pensioen

Voor bestuursvoorzitter Jos Spätjens is deze overweging reden geweest om vervroegd met pensioen te gaan. Spätjens is 42 jaar actief geweest als manager en bestuurder in de zorg. De raad van toezicht gaat de komende maanden op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter, die per 1 januari 2011 in functie treedt.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Diesveld

5 februari 2011

Dat hierbij een van de Groot-graaiers in de gezondheidszorg gaat verdwijnen is een goed vooruitzicht. Dat mijnheer gebruik gaat maken van vervroegd pensioen, dit terwijl er in heel de sector wordt gesproken over een latere pensioen gerechtigde leeftijd (67), is kenmerkend voor de persoon in kwestie.

DANASUMMERS29

3 april 2011

Every body knows that our life is very expensive, however different people need money for different stuff and not every one earns big sums cash. Therefore to get some <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> and term loan should be a correct solution.

Top