ACTUEEL

SP eist sluiten onveilige Haagse verpleeghuizen

SP-Kamerlid Renske Leijten eist onmiddellijk ingrijpen bij drie verpleeghuizen van Haagse Wijk- en Woonzorg in Den Haag. Aanleiding zijn de vernietigende inspectierapporten die dinsdag uitkwamen. Daaruit blijkt dat bewoners van Zorghuis Dr. Willem Drees, Woonzorgcentrum Op de Laan en Verpleeghuis Houtwijk 'zeer hoog risico' lopen qua veiligheid en gezondheid.

Ingrijpen na IGZ-rapporten

Leijten: “Voormalig staatssecretaris Bussemaker wilde eerst niet ingrijpen in afwachting van de inspectierapporten. Nu die er zijn, moet haar opvolger minister Klink zijn verantwoordelijkheid nemen en de verpleeghuizen sluiten. Voor de bewoners moet vervangende woonruimte worden gezocht.”

Opvolger Meavita

Volgens Leijten heeft de politiek een extra verantwoordelijkheid omdat HWW Zorg de erfopvolger is van het failliete Meavita. “Dik een jaar geleden heeft de politiek zijn verantwoordelijkheid genomen voor de continuïteit van zorg in de regio Den Haag, omdat die in gevaar was gekomen door het faillissement van Meavita. De Haagse Wijk- en Woonzorg werd opgericht en zette de zorg voort. Blijkbaar werden de misstanden niet beëindigd en daarom moet de politiek nu ook de verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van de zorg”.

Reactie VWS

Leijten heeft de minister dinsdag verzocht om binnen een dag te reageren.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top