ACTUEEL

SP wil eigen risico zorg afschaffen

De SP wil het eigen risico in de zorg afschaffen. Dit nemen de socialisten mee in hun definitieve verkiezingsprogramma. In het voorlopige verkiezingsprogramma staat nog dat het eigen risico niet mag worden verhoogd en op termijn moet worden afgeschaft.

Solidariteit

De nieuwe zienswijze volgt op verschillende conferenties die de SP het afgelopen weekeinde in het land hield. Volgens SP-leden komt de solidariteit tussen zieke en gezonde mensen beter tot zijn recht, als het eigen risico wordt afgeschaft en de kosten helemaal via de premies worden opgebracht.

Geen meerkosten

Meer kosten worden er niet gemaakt, volgens de SP. Tweede Kamerlid Ronald van Raak stelt wel dat de kosten “eerlijker worden verdeeld”. Momenteel bedraagt het verplichte eigen risico 165 euro. Partijen hebben verschillende meningen over het eigen risico. Zo willen de VVD en D66 het verhogen, terwijl de ChristenUnie het afhankelijk maken van het inkomen. De ambtelijke werkgroepen hebben voorgesteld het eigen risico te verhogen naar 775 euro. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top