ACTUEEL

Rapport over omstreden neuroloog in mei afgerond

De externe commissie die in opdracht van het Medisch Spectrum Twente (MST) de foutieve diagnoses van voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur onderzoekt, presenteert in mei haar rapport. Dan moet duidelijk zijn hoeveel oud-patiënten zijn gedupeerd en hoe het mogelijk is dat de werkwijze van Jansen Steur zo lang onopgemerkt kon blijven.

Oproep aan oud-patiënten

Dat staat donderdag in een oproep van het Medisch Spectrum Twente in de Twentsche Courant Tubantia aan oud-patiënten van de neuroloog om zich bij het MST te melden. Het rapport van de onderzoekscommissie wordt openbaar gemaakt. De commissieleden krijgen toegang tot alle gegevens. Ook zal zij betrokkenen horen om tot een onafhankelijk oordeel te komen.

De melding in de krant is bedoeld om nare gevoelens bij oud-patiënten over deze affaire weg te verzachten. Dat zegt een woordvoerder van de afdeling patiëntenvoorlichting van het MST donderdag. “We willen niet de indruk wekken dat oud-patiënten naar het ziekenhuis hoeven te komen om zich te melden. Uiteraard staan zij bij het ziekenhuis geregistreerd. Wij fungeren meer als een soort helpdesk”, aldus de voorlichter. De mededelingen in de krant gelden alleen voor oud-patiënten van Jansen Steur. (ANP)

Gerelateerde berichten

OM start gerechtelijk vooronderzoek naar neuroloog
Meer aangiften tegen omstreden neurloog
Klink wil Inspectie-onderzoek naar omstreden neuroloog
Externe commissie onderzoekt praktijkvoering neuroloog
OM opent onderzoek naar omstreden neuroloog

Medisch Spectrum Twente:
Oproep Medisch Spectrum Twente aan oud-patiënten
Filmpje: bestuursvoorzitter Kingma geeft toelichting op de zaak Jansen-Steur
Blog Kingma met toelichting op de zaak Steur

1 Reacties

om een reactie achter te laten

JeannePratt34

5 augustus 2011

Various people in all countries take the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> from various creditors, just because that's comfortable and fast.

Top