ACTUEEL

Jacobine Geel genomineerd voor kwakzalverprijs

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft Jacobine Geel genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2019. De voorzitter van GGZ Nederland is genomineerd voor de kwakzalverprijs vanwege haar betrokkenheid bij het Consortium voor Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG), dat onbewezen alternatieve geneeswijzen promoot.

Volgens de Vereniging tegen de Kwakzalverij ‘heult’ Geel met de zogenaamde integratieve psychiatrie, ‘die bijna-dood-ervaringen ziet als uitingen van spiritualiteit’. Het CIGZ, waar Geel lid is van de adviesraad, propageert volgens de vereniging leefstijlinterventies en ‘complementaire’ behandelwijzen.

Homeopaten

Tot de overige genomineerden voor de Meester Kackadorisprijs behoort een drietal medische hoogleraren uit respectieveijk Leiden, Utrecht en Amsterdam, die lid zijn van de Adviesraad van de Academy for Integrated Medicine, volgens de Vereniging tegen de Kwakzalverij 'een mantel-organisatie van homeopaten en andere alternatieve genezers'.

Máxima Medisch Centrum

Ook het Máxima Medisch Centrum is genomineerd, want dat heeft het antroposofische Louis Bolk Instituut aangetrokken om binnen de ziekenhuismuren  ‘integrated medicine’ te gaan aanbieden met zaken als Chinese acupunctuur en mindfulness.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Herman Weggen

16 september 2019

Beste Jacobine en andere genomineerden. Ik wil jullie van harte feliciteren met deze nominatie. Heel fijn dat jullie over de grenzen van het gangbare durven kijken en zozeer dat het opvalt. Nogmaals van harte proficiat.

Cora Postema

16 september 2019

Haha, ik dacht hetzelfde als Herman Weggen.
Van harte gefeliciteerd met deze nominatie! Het laat zien dat je geloofwaardig bent met hart voor de mens!

Top