Finance

Medewerkers Haagse ziekenhuizen komen met eigen 'Troonrede'

Medewerkers van drie ziekenhuizen in Den Haag hebben op Prinsjesdag een 'Troonrede voor de Nederlandse Ziekenhuizen' voorgelezen. Ze doen hiermee een oproep aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) om snel een goede cao af te sluiten met de vakbonden.

Kinderverpleegkundige Sjoerd Janzen en oncologieverpleegkundige Anique Landzaad lezen de ziekenhuis-troonrede voor namens medewerkers van het Haaglanden Medisch Centrum, Haga Ziekenhuis en Langeland Ziekenhuis. Zij zeggen onder andere: "Voor ons loon mag je dag en nacht klaarstaan om kwalitatief hoogstaande zorg te leveren, weekends op te offeren, bij te komen van loodzware diensten in de eigen vrije tijd en hoeft er niet op te rekenen om feestdagen met familie en vrienden te vieren."

FNV en andere vakbonden strijden al maanden voor een 'fatsoenlijke' cao voor ziekenhuismedewerkers. Ze willen een salarisverhoging van 5 procent en een loontoeslag bij oproepen voor een extra dienst op korte termijn, meldt FNV. Het geduld raakt op, zegt Jaap de Bie, bestuurder bij FNV: "Terwijl heel Den Haag kijkt en luistert naar de koning is er voor de 200.000 ziekenhuismedewerkers nog steeds geen nieuwe cao." 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top