ACTUEEL

Een op de vier verzorgenden krijgt seksueel verzoek

Bijna een kwart van de verzorgenden krijgt wel eens seksuele verzoeken van cliënten. Twee procent heeft hier regelmatig mee te maken. Dit blijkt uit een poll van Tijdschrift voor Verzorgenden (TVV).

Regelmatig

Op de vraag “Krijg jij wel eens een seksueel verzoek van een cliënt?’ antwoordde twintig procent van de stemmers met  “ja, soms”. Twee procent van de stemmers krijgt naar eigen zeggen zelfs regelmatig dit soort verzoeken. Daar staat tegenover dat  78 procent van de stemmers zegt nog nooit een seksueel verzoek van cliënten te hebben gekregen.

Grens

Aanleiding voor deze poll was het bericht over een leerlingverpleegkundige die in Eindhoven stage liep in de thuiszorg. Zij was meerdere malen getuige van verzorgenden die een cliënt op eigen verzoek aftrokken. Hierop trok zij aan de bel bij justitie en vakbond NU'91. De kwestie was ook aanleiding voor Kamervragen. Naar aanleiding van het voorval heeft NU'91 de campagne ‘Hier trek ik mijn grens' opgezet.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

jansen

8 april 2010

In Afrika zijn de lonen en omstandigheden zo slecht dat de verzorging in ziekenhuizen aldaar zichzelf prostitueert om in onderhoud te voorzien.

Is hier in Nederland het niveau zo laag dat men hetzelfde gaat doen?

Ik heb het dan over het niveau in moreel en financieel opzicht. Wat heeft dit te maken met professioneel handelen? De patienten hebben het idee dat ze verzorgt worden door prostituees. Voor sommige mannen misschien leuk maar voor de meeste patienten niet.

Overigens heb ik niets tegen prostitutie bij gehandicapten en chronisch zieken. Er zijn zelfs buro's die dit soort diensten leveren.

Top