ACTUEEL

ZN wil wanbetalers schuldhulpverlening aanbieden

Zorgverzekeraars en de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren NVVK gaan samenwerken om mensen die hun zorgpremie niet kunnen betalen, te helpen bij het op orde krijgen van hun financiën. Dat heeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN) woensdag bekend gemaakt.

Financiële nood

Volgens ZN en NVVK blijkt in de prakijk dat het niet betalen van de zorgpremie vaak een probleem is dat niet op zichzelf staat. Daarom willen zij mensen in financiële nood helpen ook andere schulden weg te werken. Dat moet voorkomen dat er een deurwaarder aan te pas moet komen om achterstallige premiebetalingen te innen.

Wanbetalers

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in december ruim 300.000 Nederlanders die al minimaal zes maanden geen zorgpremie hadden betaald. Sinds september gelden strengere regels om wanbetalers aan te pakken. Zo kunnen zorgverzekeraars bijvoorbeeld een bedrag laten inhouden op het salaris of de uitkering totdat de betalingsachterstand is weggewerkt. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

ReginaDouglas30

8 januari 2011

I took 1 st <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/mortgage-loans">mortgage loans</a> when I was a teenager and that helped my relatives very much. But, I require the auto loan once again.

Top