ACTUEEL

PvdA en Trots maken plannen voor zorg bekend

De PvdA en Trots op Nederland hebben hun concept-verkiezingsprogramma’s bekend gemaakt. Wat de PvdA betreft worden de zorgpremies inkomensafhankelijk en wordt de marktwerking in de zorg een halt toegeroepen. Trots wil ondermeer bezuinigen door te schrappen in het ambtenarenapparaat in de zorg.

Inzet PvdA

De PvdA wil daarnaast de salarissen van medisch specialisten beteugelen. Job Cohen van de PvdA wil de komende jaren niet te fors bezuinigen om “niet in de spiraal naar beneden te belanden”. Het is volgens hem bovendien beter om goed te kijken naar structurele bezuinigingen dan willekeurig te snijden in uitgaven op korte termijn.

Verkiezingsprogramma Trots

Uit het verkiezingsprogramma van Trots blijkt dat de partij woningen wil ontwikkelen waarin drie generaties samen kunnen wonen en voor elkaar zorgen. Daarnaast zouden alleen mensen die niet kunnen werken vanwege ouderdom, ziekte, handicap of zorgplicht nog aanspraak kunnen maken op een uitkering.

Pechtold: PvdA boterzacht

D66-leider Alexander Pechtold reageert op Twitter op de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen. Zo twittert hij: “Verkiezingsprogramma's: D66, GroenLinks, SP en CU verschillend, maar boter bij de vis, CDA boter op 't hoofd, PvdA boterzacht.” Een uur later vervolgt hij: “Veel vragen over boter en VVD ... OK dan: "ongezouten". Ik vind hem niet m’n beste.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top