ACTUEEL

RVZ: Top VWS laat Health 2.0 links liggen

De top van het ministerie van VWS geeft geen gehoor aan het advies Health 2.0 van de Raad voor Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Volgens Pieter Vos van de RVZ willen lagere ambtenaren wel met het advies aan de slag. Dat meldt Mednet.nl naar aanleiding van het Health 2.0 congres in Parijs.

Digitale kloof

De politiek blijft volgens Vos achter op bijvoorbeeld patiëntengroepen van chronisch zieken die het 2.0 principe willen gebruiken. Vos: “De kloof tussen mensen die digitaal actief zijn en zij die dat niet zijn, valt wel mee. We zien juist een groeiende kloof tussen de politiek en de maatschappij. Mogelijk zien ze '2.0' in Den Haag als het openen van de samenleving waardoor die niet meer goed top-down te beheersen is en zijn ze bang dat de burgers straks te veel aan de touwtjes trekken.”

Eye-opener politici

Vos wil volgens Mednet.nl na de Tweede Kamer-verkiezingen met de nieuwe woordvoerders Zorg om de tafel. Hij verwacht de ogen van politici te kunnen openen voor Health 2.0.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top