Vastgoed

Gelderse Vallei koopt zonnepanelen

Op het dak van de parkeergarage van ziekenhuis Gelderse Vallei worden komend jaar 5100 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze week tekende het ziekenhuis een contract met Rooftop Energy, de partij die de panelen gaat leveren.

De ruim vijfduizend zonnepanelen komen op een constructie die speciaal daartoe op het bovendek van de parkeergarage komt, waar een prijskaartje van 1,8 miljoen euro aan hangt. Gelderse Vallei verwacht met de panelen zo’n 18 procent van de benodigde energie op te wekken en de investering van 1,25 miljoen euro in de zonnecentrale in tien tot twaalf jaar terug te verdienen. Deze investering wordt gedaan door leverancier Rooftop Energy, die daarbij gebruik maakt van een subsidie. Gelderse Vallei huurt de zonnecentrale de eerste 16 jaar van Rooftop Energy en neemt deze daarna over. 

Vegetatiedak

“We zijn blij dat we onze duurzaamheid kunnen vergroten, passend bij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Arjen Hakbijl, lid van de raad van bestuur, in een verklaring. Duurzaamheid is al langer een speerpunt van het ziekenhuis, zo beschikt het ook over een vegetatiedak en maakt het gebruik van warmte- en koude-opslag om de temperatuur in het ziekenhuis te regelen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top