ACTUEEL

Icare doet aangifte tegen ex-topman Bart V.

Stichting Icare heeft aangifte gedaan tegen voormalig bestuurder Bart V. Icare stelt schade te hebben geleden bij de verkoop van Thuiszorg Perfect BV en de verkoop van Thuiszorgwinkels BV. De schade loopt op tot zo’n 5,5 miljoen euro.

Bart V. voor de rechter

Bart V. moet op 13 april voor de rechter verschijnen op verdenking van ondermeer fraude en witwassen. Icare heeft op basis van de processtukken geconcludeerd dat zij schade heeft geleden in twee zaken. De instelling zegt aangifte te doen omdat ze “klanten, leden, medewerkers en financiers de zware verantwoordelijkheid voelt om ervoor te zorgen dat dit bedrag weer terugkomt waar het hoort: ten dienste van de zorg.” Daarnaast wil Icare duidelijk maken dat handelen in het nadeel van de organisatie niet wordt getolereerd.

Reconstructie

Bart V. zou de instelling voor tussen de vijf en tien miljoen euro hebben benadeeld door de raad van commissarissen “met listige kunstgrepen en een samenweefsel van verdichtsels te misleiden.” Bij de verkoop van gebouwen en besloten vennootschappen van Icare zou hij miljoenen winst hebben gemaakt. Vier bestuurders van BV’s die zaken deden met de ex-topman zijn ook verdacht.

Lees de reconstructie van de zaak van Bart V. en Icare.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

8 april 2010

Het lijkt me een goed plan om met een grote groep (oud) icare medewerkers de zittingen bij te gaan wonen.Bart heeft niet alleen Icare en ons als medewerkende beschadigd. Maar wat erger is als koploper in marktwerking en grootschaligheid, heeft hij de sector schade toegebracht. Ik neem het dat bijzonder kwalijk. En met hem de vele aan de top die hier van mee profiteerde.Met dank aan de huidige Icare bestuurders die het lef hebben dit alsnog voor de rechter uit te vechten..

Top