ACTUEEL

Marjanne Sint zorgmanager van het jaar

Marjanne Sint, bestuursvoorzitter van de Isala klinieken in Zwolle is gekozen tot de zorgmanager van het jaar 2010. Met het winnen van de Zorgvisie Excellence Trofee volgt zij bestuursvoorzitter Emile Lohman van UMC St. Radboud op die in 2009 de titel mocht voeren.

Genomineerden

Juryvoorzitter Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van PGGM, maakte de uitslag donderdag bekend tijdens een congres in Amsterdam. Marjanne Sint had concurrentie van de genomineerden Piet-Hein Buiting, bestuursvoorzitter van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en Willem de Gooyer, bestuursvoorzitter van Steinmetz/de Compaan, instelling voor mensen met een beperking in de regio Den Haag.

Leiderschap Marjanne Sint

Volgens jury-voorzitter Van Rijn ontvangt Sint de prijs omdat ze erin is geslaagd zonder steun van de overheid de bedrijfsvoering van een grote onderneming weer in control te krijgen. Isala klinieken heeft de nieuwbouw zelf bekostigd. Verder stelt Van Rijn dat Sint een manager is die met een duidelijke visie op de toekomst werkt aan meer doelmatigheid en aan verbetering van de zorg.

Esther Talboom-Kamp Talent van het jaar

De titel Talent van het jaar werd gewonnen door Esther Talboom-Kamp, directeur van het Diagnostisch Centrum ‘s- Hertogenbosch (DCH) van Synergos. Voorafgaand aan de verkiezing hadden de genomineerden donderdag een presentatie gegeven over het project waarmee ze zich hebben onderscheiden.
Talboom werd gekozen tot de meest talentvolle jonge zorgmanager in 2010 , omdat opvalt dat “ze uitstekend in staat is om met haar ervaring als huisarts de managementfunctie te vervullen”, aldus juryvoorzitter Martin van Rijn. Verder prijst de jury haar om haar brede leiderschapskwaliteiten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top