Vastgoed

Nieuwbouw Jeroen Bosch Ziekenhuis snel opgeleverd

De nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch wordt op 1 november opgeleverd, twee maanden eerder dan gepland. De raad van bestuur heeft dat donderdag bekendgemaakt bij de presentatie van het tijdschema voor de grote verhuizing. De patiënten verhuizen niet eerder dan gepland en nemen over precies een jaar hun intrek in het gloednieuwe en hypermoderne gebouw aan de rand van de stad.

Drie ziekenhuizen samen

Op de locatie van het voormalige Willem-Alexander ziekenhuis worden in totaal drie ziekenhuizen samengevoegd. De locaties Groot Ziekengasthuis midden in de stad en het Carolus ziekenhuis verdwijnen. Het oude Willem-Alexander is gerenoveerd en is in november klaar voor de huisvesting van alle ondersteunende afdelingen en laboratoria. De raad van bestuur zet daar dan als eerste zijn bureaus neer, vertelde bestuurslid Peter de Kubber donderdag.

Nieuw Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het ziekenhuis bestaat in totaal uit vier gebouwen tot acht verdiepingen hoog plus twee parkeergarages voor personeel en patiënten. Er is plaats voor meer dan zevenhonderd bedden verdeeld over twee derde eenpersoonskamers en een derde vierpersoonskamers. De nieuwbouw telt 28 kamers voor intensive care en zestien operatiekamers. In totaal 35 liften zijn er voor gescheiden stromen van goederen en patiënten en personeel.

Christelijke kapel

Pronkjuweel is de moderne maar toch klassieke christelijke kapel op een van de binnenplaatsen. De kapel zal worden uitgerust met een bij toeval teruggevonden glas-in-loodkunstwerk van de bekende Bossche kunstenaar Marius de Leeuw. Dat maakte eerder deel uit van de kerk in het voormalige Carolus Ziekenhuis in Den Bosch. De kosten voor het nieuwe ziekenhuis bedragen 400 miljoen euro inclusief de inrichting. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DftcMFnpGM

1 maart 2011

crVJ9j <a href="http://fobwwcruyshx.com/">fobwwcruyshx</a>, [url=http://gpizpnmtzjdh.com/]gpizpnmtzjdh[/url], [link=http://odhayceolrva.com/]odhayceolrva[/link], http://zwdsqtgedlvk.com/

Top