ACTUEEL

CVZ schrapt mondzorg boven de 18 uit basispakket

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) adviseert om de tandheelkundige zorg voor jongeren tussen de 18 en 22 jaar uit het basispakket te halen. Ook de vergoeding van eenvoudige loophulpmiddelen, zoals de rollator, kan wat CVZ betreft op de schop. Dat maakte het college donderdag bekend.

Rollator en pil mogen van CVZ ook uit basispakket

CVZ ziet geen reden om de leeftijdgroep van 18 tot 22 jaar wat tandheelkundige zorg betreft als risicogroep aan te merken. Voor de rollator geldt volgensCVZ dat dit een algemeen gebruikelijk hulpmiddel is, dat min of meer hoort bij het dagelijks leven in een bepaalde levensfase.

Geen geneeskundige zorg

Anticonceptiemiddelen, zoals de pil en het spiraaltje, kunnen volgens CVZ eveneens uit het basispakket omdat het voorkomen van zwangerschappen geen geneeskundige zorg is. Dat geldt zowel voor volwassen vrouwen als voor meisjes. Eerder liet CVZ doorschemeren dat het van de vergoeding van de pil voor vrouwen boven de 20 jaar afwilde.

Onnodig in basispakket

Zowel de anticonceptiepil als de tandheelkundige zorg voor jongeren tot 22 jaar was net in 2008 weer aan het basispakket toegevoegd. “Dat was wat ons betreft niet nodig geweest”, aldus een woordvoerder van CVZ.

Tandartszorg jongvolwassenen

De tandartsen reageren afwijzend op het voorstel om de tandartszorg voor jongvolwassenen uit het pakket te halen. Jongeren tussen de 18 en 22 jaar hebben tandglazuur dat nog niet goed is uitgehard, zegt de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). Bovendien eten en drinken ze vaak ongezond en hebben ze weinig geld, zodat ze niet zo snel naar de tandarts zullen gaan, aldus de organisatie. De tandartsen denken dat het veel meer geld kost om later in het leven van de doelgroep de schade aan de gebitten weer te herstellen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Oneill22GILDA

17 september 2011

Houses are not cheap and not everyone is able to buy it. But, <a href="http://bestfinance-blog.com">loan</a> was created to support people in such kind of hard situations.

Top