ACTUEEL

Partijen bereiken principe-akkoord CAO Huisartsenzorg

Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben een principeakkoord bereikt voor de nieuwe CAO Huisartsenzorg. Behoud van de koopkracht en een betere positie voor gediplomeerde triage-assistenten in de avond-, nacht- en weekeinddiensten vormen de hoofdpunten. De cao loopt van 1 april 2010 tot 1 april 2011.

Behoud koopkracht

Voor het behoud van koopkracht is een verhoging van de eindejaarsuitkering met 1,25 procent afgesproken. Hiermee komt de eindejaarsuitkering structureel op 4,5 procent.

Triage-assistenten

Triage-assistenten die het door de VHN ingevoerde diploma triage-behalen of behaald hebben, krijgen met ingang van 1 april 2010 een toelage van 2 procent. Twee jaar na het behalen van het diploma en bij goed functioneren als triage-assistent volgt nog eens 2 procent. De triage-assistent in het bezit van het VHN-diploma en werkzaam in de dagzorg krijgt deze toelage ook. Aan de functie van triage-assistent op de huisartsenpost is de afgelopen jaren veel aandacht besteed, onder meer met extra opleidingen en het verplicht stellen van het VHN-diploma.

Arbeidsmarktbeleid

Sociale partners richten nog dit jaar een sociaal fonds op voor arbeidsmarktbeleid en opleidingen, zodra er een oplossing is voor de premieheffing voor dit fonds. De premie is binnen de sector voorlopig kostenneutraal.

Opleiding er erkenning

Partijen vinden een goede beroepskwalificatie van groot belang. Daarom wordt er in de CAO een mogelijkheid opgenomen om de doktersassistent zonder vakdiploma alsnog te kwalificeren via een EVC-procedure; op basis van de ‘eerder verworven competenties’ in de beroepspraktijk. De partijen gaan verder met hun gezamenlijke inspanningen voort om doktersassistent als beroep in de wet BIG erkend te krijgen.

Positief advies aan leden

De werknemersorganisaties NVDA, Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak en werkgeversorganisaties LHV en VHN waren betrokken bij de totstandkoming van het akkoord. De partijen leggen dit akkoord met een positief advies ter goedkeuring voor aan hun leden. De CAO Huisartsenzorg geldt voor zo’n 14.000 werknemers bij huisartsenpraktijken en huisartsenposten.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top