ACTUEEL

Xenia realiseert hospice voor jongeren in Leiden

In de binnenstad van Leiden komt een hospice voor jongeren. De stichting Xenia hoopt in 2012 de deuren te openen, zei een woordvoerster vrijdag. In het hospice is plaats voor zes jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar, die daar zorg op maat kunnen krijgen.

Eerste jongerenhospice

Op 2 april 2009 is de Stichting Xenia Hospice opgericht, met als doel het realiseren van een hospice voor jongeren en jong volwassenen.  Volgens Xenia hebben  jongeren en jong volwassenen met een levensbedreigende ziekte bijzondere aandacht nodig, omdat ze vaak behoefte blijven houden om zelfstandig te zijn. Vaak is dat thuis niet mogelijk. Volgens Xenia is het het eerste hospice in Nederland is voor jongeren.

Verpleegkundige staf

Naast vrijwilligers komt er in het hospice ook een professionele verpleegkundige staf te werken. In het huis is niet alleen plaats voor jongeren in een terminale fase, maar ook voor patiënten in de fase daarvoor die toch al bijzondere hulp nodig hebben. Nederland kent al hospices voor kinderen tot 16 jaar en hospices voor volwassenen.

Steun van gemeente

Via het studentenwoonbureau SLS Wonen is er een pand gevonden. Ook de gemeente Leiden ondersteunt het intitiatief. Xenia is bezig het benodigde geld bij elkaar te krijgen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top