ACTUEEL

Wethouder Zwijndrecht overschrijdt regels door begrotingstekort

De wethouder van Zwijndrecht gaat verder met de huidige begroting, ondanks het tekort dat daardoor ontstaat. De gemeente overschrijdt hiermee de wet.

De gemeente Zwijndrecht ontvangt te weinig geld voor onder andere jeugdzorg, en weigert te bezuinigingen. Dit leidt tot een jaarlijks tekort van ongeveer twee miljoen euro.

Twee taken

Tycho Jansen, wethouder Financiën bij de gemeente Zwijndrecht, noemt twee belangrijke taken die tot de gemeentelijke portefeuille behoren. "Aan de ene kant zijn we verplicht om voor een gezonde financiële huishouding te zorgen. Aan de andere kant zijn we verplicht om voor inwoners te zorgen die dat tijdelijk of voor langere tijd nodig hebben."

Prioriteit

Aan die laatste verplichting geeft de gemeente nu prioriteit. Jansen: "We willen dat de overheid de middelen levert die we nodig hebben om de opdrachten vanuit het Rijk uit te voeren, óf we willen zelf bepalen hoe we invulling geven aan de taken die we hebben."

Niet bang

Bang om op het matje geroepen te worden door de provincie Zuid-Holland is de wethouder niet. Hij ziet een gesprek met de provincie met vertrouwen tegemoet, en doet dit “zeker niet uit dwarsheid”. Met deze actie hoopt Jansen dat meer gemeenten het voorbeeld van Zwijndrecht zullen volgen, aldus Jansen tegen Rijnmond.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top