ACTUEEL

Klink zet aanpak babysterfte door

Ondanks de val van het kabinet liggen niet alle ontwikkelingen om de aanpak van babysterfte tegen te gaan, stil. Op aandringen van de Tweede Kamer gaat demissionair minister Ab Klink van VWS inventariseren wat deze periode nog wel kan.

Verbetering zorg rond zwangerschap

De Kamer erkende donderdag dat pas een volgend kabinet kan beslissen over de beste manier om de gehele week goede verloskundige zorg te realiseren. Maar net als de Kamer wil Klink ook dat het College Perinatale Zorg snel begint om te kijken hoe de zorg rond zwangerschap en geboorte kan worden verbeterd. Het nieuwe kabinet kan dan zonder tijdverlies met de aanbevelingen aan de slag.

Preventie en controle

Ook wil de minister werk maken van huisbezoeken van een vroedvrouw die kijkt of een thuisbevalling mogelijk is, moeten vrouwen die zwanger willen worden meer worden gewezen op het belang van een gezonde levensstijl en kijkt Klink of tijdens zwangerschappen een extra derde echo kan worden gemaakt om de groei van de baby te controleren.

Vermijdbare babysterfte

Elk jaar sterven In Nederland ongeveer 1700 baby's rond de geboorte. Van naar schatting vierhonderd baby's is de dood te vermijden via betere zorg. In december brachten de betrokken beroepsgroepen zelf een rapport daarover uit aan Klink. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top