ACTUEEL

'Farmaceuten opiatencrisis VS schikken'

De Amerikaanse medicijndistributeurs AmerisourceBergen, Cardinal, McKesson en de Israëlische farmaceut Teva maken maandag een schikkingsakkoord bekend. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal. De bedrijven zouden maandag voor het eerst voor de rechter moeten verschijnen vanwege hun aandeel in de opiatencrisis.

Eerste schikking

De schikking zou de eerste zijn van betrokken bedrijven in de kwestie. De hoogte van schikking zal gebruikt worden om het bedrag van toekomstige schikkingen vast te stellen zoals die van medisch bedrijf Johnson & Johnson, die eerder gesproken zou hebben over een eventuele schikking. Over een eventueel akkoord van Walgreens Boots Alliance is nog niets bekend.

400.000 doden

Amerikaanse ondernemingen in alle lagen van de farmaceutische keten zijn aangeklaagd voor hun rol in de Amerikaanse opiatencrisis. Sinds 1999 zijn in het land zeker 400.000 mensen overleden aan een overdosis. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

PJM van Loon

23 oktober 2019

Fed Chairman Jerome Powell says the nation’s opioid crisis is having a “quite substantial” impact on the U.S. economy.
“It weights on labor force participation, largely but not exclusively on younger males and younger women,” explains Powell.
The labor force participation rate has fallen since the Great Recession, according to the U.S. Bureau of Labor Statistics, stagnating near 63% over the last five years.

Het gaat Powell niet eens om de doden, maar om de vel miljoenen jonge werkers, die door verslaving helemaal uit het arbeidsproces raken. Het moeten hoe dan ook de dokters zijn in een zorgsysteem zonder preventiekennis die de al in de jeugd sterk oplopende (rug-)pijn problematiek, die de slechtverzekerde arbeider massaal oploopt, 'dan maar pillen geeft'. Gaat ons gebrek aan preventiekennis rond houding en rugpijn ook onze inzetbaarheid afbreken? ( Zie Defensie, zie WIA data, zie RIVM toekomstvoorspellingen).

Top