Finance

Justitie legt beslag op bezittingen Icare-verdachten

Justitie heeft voor enkele miljoenen euro's beslag gelegd op de bezittingen van ten minste drie verdachten in de fraudezaak rond thuiszorgorganisatie Icare. Dit zei een woordvoerder van Justitie zaterdag. Het gaat om huizen, enkele kunstvoorwerpen en bankrekeningen. De waarde van het huis van voormalig bestuursvoorzitter Bart V., tegen wie Icare begin april aangifte heeft gedaan, wordt geschat op 1,3 miljoen euro.

Rechtszaak tegen ex-bestuurder

De rechtbank in Assen behandelt vanaf dinsdag 13 april deze fraudezaak, waarin Bart V. en drie medeverdachten terechtstaan. V. zou Icare voor 5,5 miljoen euro hebben gedupeerd. De rechtszaak tegen de ex-bestuurder komt voort uit een tweejarig FIOD-ECD onderzoek naar mogelijke fraude bij de verkoop van vastgoed en bedrijfsonderdelen. Deze fraude zou V. hebben gepleegd tussen 2000 en 2003.

Aangifte Icare

Icare besloot na het inzien van de processtukken ook zelf aangifte te doen. De zorginstelling concludeert dat zij in twee zaken schade heeft geleden: bij de verkoop van Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top