Finance

Rechter verklaart zorgboerderij Tootas failliet

De rechtbank in Zuthpen heeft particuliere zorginstelling Tootas failliet verklaard. Wat het faillissement voor de bewoners van de zorgboerderij betekent, is onduidelijk. Dit meldt Medicalfacts.

Totaas

GGNet, dat psychische zorg levert aan een deel van de cliënten van Tootas wil zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over de situatie en maakt zich zorgen over de bewoners.

Ondermaatse zorg

De zorgboerderij in Keijenborg kwam in opspraak na een tv-uitzending van Zembla. Daaruit bleek dat de zorg ver onder de maat was. De eigenaar zou agressief zijn en geld dat voor de dagbesteding was bedoeld in eigen zak stoppen.

Spoeddebat Kamer

De Tweede Kamer voerde donderdagochtend een spoeddebat met Klink naar aanleiding van misstanden bij twee zorgboerderijen in Drenthe die in een Zembla-uitzending aan het licht kwamen: ‘Handel in gehandicapten‘.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top