ACTUEEL

VNVA-voorzitter wil stem artsen mobiliseren

Voorzitter Patricia Assmann van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) wil met voorkeursstemmen van artsen een Tweede Kamerzetel bemachtigen. Assmann staat 54e op de conceptverkiezingslijst van de christendemocraten.

Markwerking

In Mednet laat Assmann weten dat ze zich als Kamerlid wil inzetten voor een betere samenwerking tussen artsen, een adequate financiering van ondermeer ketenzorg en een motiverende werkomgeving. Bij dit laatste hoort ook een evenredige verdeling tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke artsen en een goede scheiding tussen werk en privé. Als voorstander van marktwerking zet ze in op een bedrijfsmatig aanbod van zorg.

Bezuinigingen

Volgens Assmann doen artsen nu niet mee in de politiek. “Alle partijen kondigen bezuinigingen aan op de zorg en op de specialisten”, aldus Assmann. “Mijn idee is dat we als artsen beter zelf kunnen kijken hoe we betere zorg kunnen leveren tegen minder geld, dan dat anderen bezuinigingen doorvoeren waar we niet op zitten te wachten.”

Marktwerking

Binnenkort heeft ze een gesprek met demissionair minister Ab Klink van VWS over marktwerking. “Aanvankelijk leek de zorg door marktwerking uit elkaar te vallen, maar dat is aan het veranderen. Onder meer door invoering van functionele bekostiging voor ketenzorg, zie je dat er weer meer wordt samengewerkt.”

Voorlopige kandidatenlijst

Assmann staat op plek 54 op de voorlopige lijst. Dat is een niet verkiesbare plek, maar ze gaat actief campagne voeren om voldoende voorkeursstemmen voor een Kamerzetel te krijgen. Ze is de enige arts op de lijst van de christendemocraten.  Als ze in de Kamer komt, stopt ze op termijn als voorzitter van de VNVA.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top