ACTUEEL

Verdachte bioscoopmoorden wachtte op behandeling ggz

De 33-jarige Ergün S., die ervan wordt verdacht twee schoonmakers in een Groningse bioscoop te hebben vermoord, zat in een traject voor gedwongen behandeling.

Dit schijft het AD. Het gaat hierbij om een juridische procedure. De rechter had uiteindelijk moeten beslissen of Ergün S. een gedwongen behandeling zou krijgen. 

Grote schok

De betrokken GGZ-instelling, GGZ Delfland, kan niets over de kwestie zeggen. Ook niet wanneer de behandeling zou beginnen. De verdachte vermoordde vorige week twee willekeurige schoonmakers van een bioscoop in Groningen. "Wat daar is gebeurd is ook voor ons, net als voor iedereen, een grote schok," aldus de woordvoerder van GGZ Delfland.

Verplichte zorg

De familie van Ergün S. drong er al lange tijd op aan dat de verdachte verplichte hulp zou krijgen van de ggz. Hij had met name last van psychoses. Begin dit jaar werd de man al in een andere zaak veroordeeld tot vier weken cel voor geweld tegen agenten, aldus het AD.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Arne van Oranje

29 oktober 2019

Ten eerste waren het geen bezoekers maar schoonmakers die hier al vele jaren werkten.
Ten tweede was GGZ Delfland al bezig om E.S. gedwongen te laten opnemen. Helaas kwam dit te laat voor Gina en Marinus uit Slochteren.

Richard Jansen

29 oktober 2019

Wat is de actuele wachttijd in de GGZ? Als zou blijken dat de opname onnodig lang op zich heeft laten wachten vanwege een tekort aan ingekochte zorg, dan mag dat eigenlijk niet zonder consequenties blijven voor de zorgverzekeraars. Twee doden en maatschappelijke onrust mag toch zwaarder wegen dan de winst van de verzekeraar? NZa zal hier wel weer de rug van de verzekeraars dekken? Jammer dat er geen echte onafhankelijke toezichthouder is?

Top