ACTUEEL

Atrium MC gaat met farmareus in zee

Het Atrium Medisch Centrum Parkstad en Sanofi-aventis gaan samenwerken op het gebied van innovatie. Mednet.nl meldt dat het Atrium MC de grenzen goed zal bewaken. Sanofi-aventis hoopt succesvolle producten te kunnen verkopen aan andere zorginstellingen.

Regie Atrium MC

De partijen hebben afspraken gemaakt over de beperkingen. Sanofi krijgt bijvoorbeeld geen onbeperkte toegang tot het ziekenhuis en de regie ligt bij het Atrium MC. Het ziekenhuis zal alle projecten intitiëren.

Commerciƫle insteek

Jan Klitsie, algemeen manager van Sanofi-aventis, stelt op Mednet.nl: “Lange tijd hebben we ons alleen op het product gericht, maar dat neemt af. We vinden dat we sterker moeten kijken naar het einddoel en dat is een zo goed mogelijk resultaat voor de patiënt. Nu kijken we hoe wij daaraan kunnen bijdragen en hoe we dat voor ons commercieel interessant kunnen maken."

Partnership

Het Atrium MC en Sanofi-aventis gaan gezamenlijk vernieuwende en kwaliteitsverbeterende initiatieven opzetten en ondersteunen. De partijen willen met de initiatieven de patiënt centraal zetten en betere zorg aanbieden. Het ziekenhuis en de farmaceut ontwikkelen gezamenlijk kleinschalige projecten die vervolgens breed ingezet kunnen worden. Sanofi wil binnen drie jaar de resultaten van het partnership kunnen zien.

Bekijk de video over de samenwerking

Klitsie en Eke Zijlstra, voorzitter van de raad van bestuur van het Atrium MC, lichten de samenwerking toe.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top