ACTUEEL

NTS maakt donorregistratie mogelijk via Hyves

Gebruikers van de netwerksite Hyves kunnen vanaf maandag via hun pagina laten zien of ze orgaandonor zijn. Ook kunnen Hyvers zich via hun profielpagina online als donor registreren. Dat heeft de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) bekendgemaakt.

Donorcampagne

Alle Hyvers worden op hun persoonlijke pagina ook geconfronteerd met de vraag: 'als je iemands leven kan redden, zou je dat dan doen: ja of nee?'. Hyves heeft zich met deze actie aangesloten bij de landelijke campagne 'JaofNee' die de NTS voert.

Donorschap

Volgens de stichting staat driekwart van de mensen die niet geregistreerd staan als orgaandonor wel positief tegenover orgaandonatie. De NTS roept met de campagne mensen op om een keuze te maken over orgaandonatie en deze keuze vast te leggen in het donorregister.

Acties op hyves

Met een viral game op Hyves voert de stichting 2 Miljoen Handtekeningen campagne voor een actief donorregistratiesysteem (ADR).

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top