ACTUEEL

IGJ plaatst Zeeuwse zorgaanbieder onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Ouderenzorg Noord-Beveland onder verscherpt toezicht gesteld. Het verscherpt toezicht geldt voor locatie Cleijenborch in Colijnsplaat, waar cliënten met lichamelijke beperkingen en dementie zorg krijgen.

De inspectie ziet bij Cleijenborch tekortkomingen op vier onderwerpen: persoonsgerichte zorg, deskundige zorgverlener, sturen op kwaliteit en veiligheid en vrijheidsbeperking. Zo ziet de inspectie dat de zorg die de cliënten krijgen niet altijd goed is afgestemd op de steeds complexere zorg die ze nodig hebben. De inspectie verwacht meer kennis van de zorgverleners. Dat kan bereikt worden door scholing over onder meer de inzet van maatregelen die de vrijheid van de cliënten beperken en scholing op het gebied van onbegrepen gedrag.

Professioneel

Ook moet van de inspectie de multidisciplinaire samenwerking binnen Cleijenborch beter. Hiervoor is het nodig dat de zorgverleners en de behandelaars de zorg goed met elkaar afstemmen. Dit geldt ook voor de multidisciplinaire besluitvorming rondom vrijheidsbeperkende maatregelen. Daarnaast moeten de zorgverleners van de inspectie beter methodisch werken. Dat betekent dat zij hun werk op een navolgbare manier vastleggen. Zij moeten ook leren goede professionele afwegingen te maken, bijvoorbeeld door de zorg voor een cliënt aan te passen als zijn of haar wensen veranderen.

Cleijenborch krijgt maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Gedurende de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie Cleijenborch zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top